Kuus meeleolu tõstvat toitu külmaks talveilmaks

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sa tunned, et oled pimedusest, külmast ja hallist taevast väsinud ning nukker, siis aidata võib oma toidulaua värskendamine.

Mõned toidud, mis parandavad meeleolu ja aitavad talve üle elada.

  1. Lõhe. Õline kala nagu näiteks lõhe on täis vitamiine, omega-3 rasvu ja uuringud näitavad, et selle söömine vähendab depressiooni, kirjutab Prevention. Juba ainuüksi paar suutäit lõhet katab üle 100 protsendi sinu päevasest D-vitamiini vajadusest. Nii D-vitamiin, kui ka omega-3 rasvad mängivad rolli serotoniini tootmises ja funktsioneerimises.
  2. Roheline salat. Kuigi talvel on tahtmine süüa midagi toekamat, siis ära unusta salatit. Eriti kasulikud on näiteks brokoli ja spinat, mis sisaldavad foolhapet ja mängivad rolli dopamiini tootmises, mis vastutab ajus meeleolu- ja tujukõikumiste eest.
  3. Täisteratooted. Erinevalt valgest jahust ja liigset suhkrut sisaldavatest toiduainetest, aitavad täisteratooted stressi ja depressiooni nähtude vastu. Samuti on neil roll veresuhkru taseme reguleerimisel.
  4. Banaanid. See vahva kollane puuvili sisaldab kaaliumi ja vitamiini B, mis on vajalik normaalseks aju funktsioneerimiseks. Kuna stress võib vähendada organismis kaaliumi taset, siis tasub banaani kindlasti süüa.
  5. Pähklid. Peale selle, et pähkleid on mõnus talvel krõbistada, aitavad nad ka parandada serotoniini taset ja toimivad kui tuju ja meeleolu tõstjad. Soovitus on süüa üks peotäis erinevaid pähkleid päevas.
  6. Keefir. Peale selle, et keefir vähendab ärevust ja stressi, teeb ka ta sinu kõhu korda, kuna on probiootikum.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles