Sel nädalal toome teieni koostöös Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Nautilus peakoka Riho Heinmetsaga vahvaid ja isuäratavaid retseptiideid Rootsist.
Õhtusöögiidee Rootsimaalt: sinimerekarbid koorese valge veini kastmega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimerekarbid koorese valge veini kastmega
Vaja läheb:
- 500 g sinimerekarpe
- 50 g šalottsibulat
- 20 g küüslauku
- 50 ml valget veini
- 70 ml vahukoort
- hakitud maitserohelist
Valmistamine:
Kuumuta potis õli, lisa sibulad ja küüslauk. Kuumuta. Lisa karbid ja sega, kuumuta umbes 2 min ning lisa vein ja lase alkoholil aurustada. Lisa vahukoor ja lase keeda umbes 3 min. Serveeri värske saiaga.