Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lihtsad nipid, kuidas muuta pitsa tervislikuks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: PantherMedia / Scanpix

Pitsat peetakse üldiselt pigem ebatervislikuks nö «paturoaks», millel pole tervislikkusega eriti palju pistmist. Tegelikult on soovi korral võimalik valmistada vägagi figuurisõbralikku pitsat!

Mõned pitsa tellimise ja valmistamise lihtsad nipid.

  • Kui sööd pitsat restoranis või tellid koju, siis ära kunagi söö seda karbist, vaid pane pitsalõigu väiksele taldrikule. See tekitab illusiooni, et oled söönud rohkem.
  • Osta alati õhukese põhjaga pitsa. Paksu põhjaga pitsa on üldiselt rasvasem ja kaloririkkam.
  • Lõika väiksemad tükid. See jällegi tekitab ajule illusiooni, et oled söönud rohkem.
  • Väldi vorsti, topeltjuustu ja muid rasvaseid täidiseid.
  • Lisa tervislikke täidiseid nagu rukkolat, erinevaid juur- ja köögivilju ja ekstra proteiini nagu kalkun või krevetid.
  • Kasuta täisterajahu. Organism konventeerib täisterajahu aeglasemalt suhkruks kui nisujahu ja on ka tervislikum.
  • Tee ise tomatikaste. Valmis tomatipüreed võivad sisaldada liiga palju suhkrut, rasva ja soola.
  • Kasuta tavalise juustu asemel väherasvast mozzarellat.

Allikas: Daily Mail

Tagasi üles