IKEA kauplused on seotud laste ohtliku väljakutsega

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mööbligigant IKEA.
Mööbligigant IKEA. Foto: Reuters / Scanpix

Julgustükk, mis meelitab lapsi pärast sulgemisaega IKEA kauplustes ringi hiilima, võttis ohtliku pöörde, kui 11-aastane poiss seejärel terveks ööpäevaks kadunuks jäi.

11-aastane britt Kaden Mirza kadus teisipäeva pärastlõunal teel koolist koju. Mures lähedased otsisid poissi terve ööpäeva enne, kui selgus, et laps oli üritanud osa võtta julgustükist, mis näeb ette, et tuleb pärast sulgemisaega IKEA kauplusesse jääda ja seal öö veeta, vahendab Daily Mail. 

Julgustükis osalejad ööbivad tavaliselt IKEAs ja teevad oma seiklusest video ning postitavad seejärel YouTube'i. Kaden tahtis teha sama ning seepärast ta kellelegi teatamata terveks ööpäevaks kaduski.

Poisi isa Abid kirjutas pärast lapse leidmist Facebookis, et kuni selle trikini oli Kaden väga hea laps, kellega polnud kunagi ühtki probleemi. Pärast leidmist üritanud Kaden esialgu valetada, et peitis end, sest teda kiusatakse koolis, aga see ei vastavat tõele. 

Sellise väljakutse näol on tegemist üha sageneva ülemaailmse trendiga: noored üritavad üleöö viibida suurtes kauplustes, kaubanduskeskustes, koolides ja muudes asutustes, mis ööseks suletakse. Abid soovitab kõigil vanematel tähelepanelikult jälgida, mida nende lapsed internetis teevad ja vaatavad, sest Kadeni telefonist ilmnes hiljem, et ta on juba pikka aega väljakutse vastu huvi tundnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles