Kõhe lühike video teeb kristalselt selgeks, miks mööbel seina külge kinnitada tuleb

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Sellest, kui ohtlik on seina külge kinnitamata jäetud kapid ja riiulid, räägitakse juba aastaid. Ometi sureb just sel moel ülemaailmselt nädalas vähemalt kaks last. 

Nüüd on Ameerika Ühendriikide tarbijakaitseühing pannud kokku väga konkreetse ja selge videoklipi, mis juhtub lapsega, kui ta ronib seina külge kinnitamata mööblil. 

Video meenutab, et näiteks keskmise kummuti alla jäävat last tabab umbkaudu 500-kilose raskusega löök. Sellised õnnetused ei saa alati saatuslikuks, kuid väga tihti lõppevad need halvimal võimalikul moel. 

Selleks, et sääraseid õnnetusi vältida, tuleb mööbel lihtsalt seina külge kinnitada. Paljud tootjad, näiteks IKEA, panevad oma mööbliesemetele ise vastavad ankurdamismehhanismid kaasa. Kui neid mööbliga kaasas pole, oskab iga ehituspoe töötaja teile soovitada, mida poest täpselt osta, kui tahad mööbli ohutuks muuta.

Suhtuge mööbli kinnitamisesse tõsiselt, eriti, kui peres on väikeseid lapsi või lemmikloomi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles