Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lihtne jaaniretsept: tomatikastmes kanakoivad ja grillmaisisalat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Liisi Laanemäe

Kuigi traditsiooniliselt on jaanipäeva pidulaual au sees just sealiha, saab taljesõbraliku jaanigrilli valmistada lihtsa vaevaga ka särtsakast ketšupist ja kanakoibadest.

Salvesti ketšupimeistrid soovitavad grillimaratoni eel panna külmikusse kanakoivad ja valmistada neile üks hõrk ja maitsekas marinaad toidublogija Liisi Laanemäe sulest. Marinaadi põhiliseks koostisosaks on ketšup, mille naturaalne happesus muudab liha eriliselt hõrguks. Tervislikuks marinaadiks tuleks kindlasti valida võimalikult kõrge tomatisisalduse ja madala soola- ja suhkrusisaldusega tomatikaste.

Grillil valminud särtsakad kanakoivad seob aga ideaalseks suviseks maitseelamuseks krõmpsuv grillmaisisalat.

Koostisosad

6 kanakoiba

100 g ketšupit

2 spl sinepikastet

2 spl palsamiäädikat

soola

Salat

1 maisitõlvik

1 punane sibul

1 väiksem kurk

1 paprika

2 väiksemat tomatit

oliiviõli

1 laimi mahl

Soola

pipart

murulauku

Valmistamine

Sega kastme koostisained omavahel. Vala kaste kanakoibadele ja tõsta paariks tunniks või terveks ööks külmkappi maitsestuma.

Enne grillima asumist too liha toatemperatuurile seisma ja valmista salat. Selleks aseta lehtedega maisitõlvik grillile ja küpseta umbes 25 minutit vahepeal tõlvikut keerates. Lase jahtuda. Lõika maisiterad noaga piki tõlvikut lahti ning haki salati ülejäänud koostisosad väikesteks tükkideks. Sega õrnalt!

Kastmeks sega oliiviõli laimimahlaga ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta maitsestunud kanakoivad kuumale grillile ja küpseta umbes 12-15 minutit. Serveeri koos grillmaisisalatiga.

Tagasi üles