Äärmiselt levinud köögilahenduse tugev miinus, millest vähe räägitakse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: flickr.com

Meie köökides levinud lahenduse varjupool selgub alati alles siis, kui juba mööbli paigaldamiseks läheb. See võib tulla aga päris ebameeldiva üllatusena.

Eesti köökides on hullumiseni populaarne kasutada niinimetatud taluköögi valamut, mis on mahukas ja paikneb tööpinnal hoopis teisiti kui tavaline valamu. Selle esikülg jääb näha.

Samas, kuigi seda lahendust palju soovitatakse, ei räägita valamu ühest tugevast miinusest, vahendab ApartmentTherapy. Selleks tuleb tööpinda märksa keerulisemalt lõigata kui tavalise valamu puhul.

Parimal juhul saab valamu taha jääda ribake tööpinda, mida tuleb siis korralikult toestada, et see ära ei murduks. Kehvemal juhul, olenevalt valamu suurusest, katkeb tööpind täielikult. 

Miks see tugev miinus on? Sest kui sa peaksid tahtma mingil hetkel valamut vahetada, on sinu sisuliselt ainsaks võimaluseks vahetada see välja teise täpselt samasuguse vastu: taluköögi valamu jaoks tehtud auku ükski teine ei passi.

See tähendab, et kui soovid valamu välja vahetada, tuleb vahetada ka tööpind. 

Samuti tuleb säärase valamu jaoks valida ka spetsiaalne valamualune kapp, mis mahutaks ära sügavama valamu. See aga jälle ei sobi teist tüüpi valamuga kasutamiseks. 

Ühesõnaga - kui tead, et oled inimene, kes armastab trendidega kaasas käia, pead hoolega mõtlema, kas taluköögi valamu on see trend, millega kaasas minna. Sest seda vahetada on ülimalt tülikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles