Väga hea nipp, mis tagab sisekujunduse õnnestumise

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Kui väga head silma pole, on raske kujundada kodu nii, et see terviklikult ja kenasti mõjuks. Üks väga oluline nipp aitab aga väga palju.

Tegemist on värvireegliga, mida nimetatakse sisekujundusringkondades 10/30/60. See tähendab, et interjööri valitakse kolm värvi ja jaotatakse need põhimõttel 60 protsenti, 30 protsenti ja 10 protsenti, kirjutab portaal Better Homes & Gardens.

Kõige suurem osa on interjööri põhivärvil, enamasti seinavärvil. Selle kõrvale valitakse teiseks kokkusobiv ja kolmandaks aktsentvärv. Soovituslikult peaks domineeriv värv olema pigem neutraalsem ja tagasihoidlikum. Teine värv on julgem, seda tuuakse enamasti sisse mööbli ja muude taoliste esemetega. Kolmas värv on aga eriti silmatorkav, see, mis ruumile elu ja särtsu annab.

Kolmanda värvi lisamiseks kasutatakse reeglina tekstiile, näiteks kardinaid, diivanipatju, voodikatteid. Hästi sobivad aga ka aksessuaarid, toataimed, maalid ja muu taoline. Kuna tegemist on efektiandjatega, ei tohi nendega kindlasti liiale minna ja seepärast ongi välja toodud, et need peaks moodustama interjöörist kümme protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles