Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Olustveres selgusid 2018. aasta parimad hoidised

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
VIP hoidis 2018 võitja ning žürii esimees Dimitri Demjanov Olustvere hoidistemessil.
VIP hoidis 2018 võitja ning žürii esimees Dimitri Demjanov Olustvere hoidistemessil. Foto: Oleg Harchenko

Laupäeval, 22. septembril toimus järjekorras 14. Olustvere hoidistemess, mida külastas tänavu üle 3500 inimese. Külastajad valisid parimaks soolaseks hoidiseks Redissa, magusatest troonis Hapoos ning üllataja tiitliga pärjati Hõõgmahl. 

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktor Arnold Pastak oli rõõmus, et üritus on populaarne igas vanuses külastajate seas ning aina rohkem noori tunneb hoidistamise ja koduse toidu vastu huvi.

«On hea meel, et igal aastal tulevad inimesed välja veelgi põnevamate maitsekombinatsioonidega.

Uued ideed nagu «Nohusurm» ning armastatud porgandimoos on tuule tiibadesse saanud just Olustverest ning ma ei näe põhjust, miks sama ei peaks juhtuma ka selle aasta parimatega,» rääkis Pastak.

Valik hoidiseid külastajatele proovimiseks.
Valik hoidiseid külastajatele proovimiseks. Foto: Oleg Harchenko

Ekspertidest ning tuntud hoidistesõpradest koosnev žürii valis enda lemmikuks peedihummuse. 

Žüriisse kuulusid: Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov (žürii esimees), Maaleluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder,  ettevõtja ja endine tippsportlane Kaido Höövelson, laulja Jaan Elgula, laulja Toomas Lunge, Olustvere Teenindus- ja Maamaanduskooli direktor Arnold Pastak ja Maalehe tarbija lisa «Targu Talita» vastutav toimetaja Jana Rand.

Ka toimus eraldi Maalehe hoidistekonkurss, kus valiti välja kolm parimat ja anti välja Maalehe eripreemia.

Konkursi parima hoidise valmistasid Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilased ja nende marineeritud punased sibulad võtab Põltsamaa Felix järgmisel aastal tootmisse.

Huvi hoidiste vastu aina kasvab, sel aastal külastas messi üle 3500 inimese.
Huvi hoidiste vastu aina kasvab, sel aastal külastas messi üle 3500 inimese. Foto: Oleg Hartsenko

Kohaliku toidu laada raames oli väljas üle 100 kaupleja, kelle käest oli külastajatel võimalik soetada erinevat joogi- ja söögipoolist. Üritus toimus Eesti toidu kuu raames.

Meelelahutuseks esinesid üritusel Pärnatalu lõõtsapoisid ja ansambel Justament, päeva juhtis Venno Loosaar. OlustverePoiste juhendamisel toimusid ka põnevad töötoad põhupallidel hüppamisest ja kombainisõidust.

Hoidistemessi ja kohaliku toidu laata korraldab OlustvereTeenindus- ja Maamajanduskool.

MESSI JA LAADA PARIMAD

Soolane hoidis

1. Redissa (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

2. Seeneseljanka (Viivika Sarv)

3. Letšo (Tori Naisteseltsing Lained)

Magus hoidis

1. Hapoos (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

2. Ebaküdooniakreem (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool)

3. Mannavahumoos (Källomäe Hobitalu)

Hoidis kategoorias „üllataja“

1. Hõõgmahl (Pärnumaa Kodukant)

2. Hapi (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

3. Õunkond (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

VIP hoidise žürii valis oma lemmikuks peedihummuse.   

Märksõnad

Tagasi üles