Enne ja pärast: Pärnu köögi odav remont, mis mööblivahetust ei hõlma

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Höme

Alati ei pea selleks, et täiesti teisest stiilist köök enda maitsega sobima panna, mööblit välja vahetama hakkama. See Pärnu naise kodu tõestab seda kõige paremini.

Sisekujundaja Brette Saar kirjutab oma blogis, et septembri alguses tuli tal ühe oma Pärnu sõbrannaga jutuks, kuidas too pole oma äsjaostetud korteri köögiga üldse rahul. Tegemist oli eelmiste omanike valikuga. «Tavapäraselt vahetataks töenäoliselt vana mööbel ja keraamilised plaadid uue vastu. Meil sellist mötet ei tekkinud, ainus idee oli: Fusion mineraalvärv!» kirjutab Brette.

Foto: Höme

Töö on üsna mahukas, aga hakkajad naised võtsid selle julgelt ette. Esmalt tuli eemaldada kappidelt uksed ja ustelt nupud. Seejärel pinnad hoolikalt puhastada. Hästi sobivad selleks tööks näiteks Viva Colour Special Clean või Amway universaalpuhastusaine. Seejärel tuleb uksed kergelt liivapaberiga karestada. 

Kui kapid on puhtaks tethud ja kergelt lihvitud, siis on aeg peale kanda Fusioni Ultra Grip. «Seda on köige mugavam suurtele pindadele kanda mikrokiud rulliga. Seda vöiks teha umbes 12 tundi enne värvimist, et krunt jöuaks kenasti kuivada,» juhendab Brette.

Ja siis saigi asuda värvimistööde kallale. Uue värvi said alumised ja ülemised uksed ning keraamilised plaadid köögi tagaseinas. Ülemiste kapiuste värv tuli ka esialgu plaanitu asemel pisut teise tooni vastu vahetada, sest esialgne katvus polnud kiita. Aga ühe nädalavahetusega muutus köök igal juhul tundmatuseni.

Foto: Höme

Milliseid töövahendeid ja tehnikaid köögi värvimiseks täpsemalt kasutati ning mis tooni olid kasutatud värvid, saab täpsemalt lugeda Brette blogist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles