Kaks 90ndatest tuntud põlatud sisustusdetaili on kodudesse tagasi tulemas

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Mood käib ikka ringiratast - ka sisekujunduses. Nii polegi imestada, et mitmed 90ndatest tuttavad sisustusesemed on taas moodi tulemas. Kahjuks ka sellised, mida toda aega veel mäletavad kodanikud hea sõnaga ei meenuta.

Portaal House Beautiful kirjutab, et kui nii mõnedki 90ndatest pärit sisekujundustrendid on üsna tervitatavad, siis leidub ka neid, mida hea meelega enam oma kodus näha ei taha, aga mis miskipärast ikkagi taas väga moodsaks kipuvad muutuma. Eriti küsitavad on alljärgnevad.

Laavalambid

Laavalamp.
Laavalamp. Foto: Stephan Wallocha / imago/epd

20 aastat tagasi ka paljudes Eesti kodudes leidunud laavalambid taandusid lõpuks laste- ja ühikatubadesse ja unustati siis täielikult. Nüüd on neist mingil seletamatul põhjusel saanud trendiesemed, mida noored kes 90ndate sisustustrende ei mäleta, väga armastama on hakanud. 

Sageli rikki minevad, tarduvad, poolenisti töötavad lambid on kasutu investeering, millest tavaliselt rõõmu üsna väheseks ajaks. 

Ribakardinad

Foto: VidaPress

90ndatel tekkisid paneelmaja korterite ukseavadesse ühtäkki kummalised kardinad: osa neist oli valmistatud bambusest, osa plastmasspärlitest ja jumal teab, millest veel. Nende eesmärk jäi üsna häguseks. Sageli hakkasid kardinatest ribad eralduma ja nende välimus muutus kiiresti koledaks. Ka puhastada oli neid raske.

Nüüd leitakse, et eriti pisemate kodude puhul on selline kardin suurepärane lahendus tsoonide teineteisest eraldamiseks. Pole päris kindel, kas see on siiski kõige mõistlikum lahendus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles