Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kapsast napib nii meil kui mujal. Vaata oma varud üle!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Bernd Jürgens / PantherMedia / Bernd Jürgens

Vihmavaese ja kuuma suve tõttu jäi meie talunike kapsasaak oodatust väiksemaks ning purki jõudis planeeritust ligi viiendiku võrra vähem prae- ja mulgikapsast ning kapsasuppi.

Põltsamaal jäi tänavu põuase suve tõttu purki panemata üle 100 tonni kapsast. Kuna põud puudutas suuremat osa Euroopast, on kapsast vähe ka mujal.

«Meil ei jäänud ükski hoidis tegemata, aga kõiki tooteid valmistasime natuke vähem, kui nõudlust olnuks,» rääkis Orkla Eesti toitude ja jookide valdkonna turundusdirektor Marek Viilol. «Ebatavaliselt soe ja vihmavaene suvi soosis küll kodumaal puhkamist, aga mitte köögivilja kasvatamist. Mõned viljad, näiteks kõrvits, jõudsid sügisvihmaga plaanile järele kasvada, aga kapsasaak jäi kehvaks kogu Euroopas. Kuna enne uut sügist kapsast kusagilt juurde ei tule, siis teeme ka kapsasupi tootmises väikeseid korrektuure ja ilmselt valime laulu- ja tantsupeol osalejate toitlustamiseks mõne muu supi,» lisas Viilol.

Põltsamaa toodab kümmet erinevat kapsahoidist, tänavu jõudis esimest korda turule praekapsas meesinepiga. Kõigist purki pandud kapsahoidistest süüakse aasta lõikes enam kui kolmandik ära jõulukuul.

Tagasi üles