Hiljuti meie köökidesse jõudnud menukas lahendus on tegelikult korralik katastroof

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kõik trendid, mille tormijooksuga omaks võtame, ei pruugigi end ära õigustada. Nii ka see siin.

Tänu Pinterestile ja Instagramile muutusid sel aastal väga menukaks betoonist valmistatud köögitööpinnad. Kuigi väga ilusad ja pildistamiseks soodsad, on need tööpinnad praktikas üsna ebamugavad, vahendab House Beautiful.

Need näevad välja industriaalsed, rustikaalsed, trendikad ja minimalistlikud. Betoon tundub ju ka üsna vastupidav. Kuid koduomanikud, kes oma köökides betoonpindade kasuks otsustanud, on teist meelt. 

Betoon on vastivõtlik plekkidele ja kriimudele

Betoon on tugev küll, aga näitab hästi välja kõiki plekke ja kriime. Tööpind peaks olema valmistatud aga pigem millestki, mis on kergesti hooldatav ja väga vastupidav igasugustele mehaanilistele vigastustele. Selle vastu peaks aitama betoonplaadi spetsiaalse ainega töötlemine, kuid praktikas, väidavad koduomanikud, pole sellest asja. Betoonpinnale jäävat peale isegi veeplekid.

Need nõuavad hoolt

Kui sulle peaks ka plekiline ja kulunud rustikaalne ilme meeldima, siis ikkagi pead betoonplaadi eest regulaarselt hoolitsema. Iga kolme aasta tagant tuleb need korralikult le töödelda. Puhastusvahendeid kasutada ei tohi. Lõikumiseks tuleb kindlasti kasutada lõikelauda ja kõik tööpinnale maha läinud vedelikud tuleb kohe ära puhastada. Kord kuus tuleks pinda vahatada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K A T E B E S T (@kateland7) on

Betoonplaadid mõranevad

Päris katki betoonist tööpinnad reeglina tõesti ei lähe, aga pealispind võib mõraneda küll. Mõradesse hakkab aga kogunema sodi. Neid pragusid saab küll betoonikihi lisamisega parandada, aga väga tülikas on nendega tegeleda ja arvestada võimalusega, et nad tekivad.

Betoontööpind on väga kulukas

Tegemist ei ole odava lahendusega, eriti, kui sa ei plaani plaati ise valada, vaid lased selle valmistada ja paigaldada. Kui otsustad korralikult viimistletud ja valmistatud plaadi kasuks, maksab see kohati rohkem kui näiteks puidust tööpind. 

Ühesõnaga: kui tahad perfektset, vähest hooldust nõudvat ja vastupidavat tööpinda, pole betoon ilmselt sinu jaoks. Aga kui sulle meeldib pisut päevinäinud välimus ja ei igatse veatuid pindu, võib see sulle suurepäraselt sobida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles