Hoiatav foto: tavaline tarbeese tekitas vannitoas väga ohtliku olukorra

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Tuleohutuse huvides ei tule silma peal hoida mitte üksnes lahtisel tulel, küünaldel ja elektrijuhtmetel - ohtlik olukord võib alguse saada ka pealtnäha nii ohutust esemest nagu peegel.

Nimelt kirjutab majapidamisspetsialist Martha Stewart oma Instagrami-kontol hirmutavast vahejuhtumist kosmeetilise suurendava peegliga. 

«Olge palun ettevaatlikud! Ajal, mil mina olin Tasmaasnias, tekkis mu kodus vannitoas tõsiselt ohtlik olukord. Suurendava efektiga kosmeetiline peegel, mis mu vannitoas kapil asub, püüdis kinni mõned pärastlõunase päikese kiired, peegeldas need otse värvitud aknalauale ja põhjustas põlenguohu,» kirjutab naine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martha Stewart (@marthastewart48) on

Kiirgus oli nii tugev, et kohas, kuhu peegel päikest peegeldas, läks värv kärssama, tõusis suitsu ja levis tohutu kärsahais, mida Stewarti majapidajanna naise õnneks lõpuks tundiski. 

Tänu tema kiirele tegutsemisele oli võimalik ka tulekahju ära hoida. 

Stewarti Instagrami-konto kommentaaridest selgub, et ta pole sugugi ainus, kes täpselt sama olukorraga kokku on puutunud. Paljud on sedasi napilt tulekahjust pääsenud või, kehvemal juhul, põlengu ohvriks sattunud. 

Üks Californiast pärit naine kirjutab seal näiteks, et tema avastas toimunu alles siis, kui laud, kus samasugune peegel asus, juba põlema oli läinud. 

Selleks, et sääraseid juhtumeid vältida, on kõige kindlam hoida suurendavat peeglit sahtlis alati, kui seda parasjagu ei kasutata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles