Lastega perede kodus on lastetoa kõrval tähtsal kohal veel üks ruum

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kuigi võiks arvata, et lastega perede jaoks on ainus tähtis ruum kodus korralikult ja läbimõeldult sisustatud lastetuba, pole see sugugi nii. Üks ruum pakub sellele tubli konkurentsi.

Selleks on korralikult kavandatud esik, kinnitavad kodusisusutussarjast «Property Brothers» tuntud sisekujundajatest vennad Jonathan ja Drew Scott.

Nende hinnangul on kaks ruumi, kus lapsed suudavad uskumatut segadust ja kaost tekitada ning kus läbimõeldud sisustus on äärmiselt oluline: need on lastetuba ja esik, kus lapsed vähemasti kaks korda päevas riietuma peavad.

«Alguses on lihtne: kohta vajavad vaid üleriided ja ka need panevad vanemad enamasti lapse eest ära. Aga kui lapsed jõuavad kooliikka, peab esik mahutama lisaks üleriietele ka seljakotid, hobivarustuse ja muu taolise. On oluline, et see ruum oleks väga läbimõeldult sisustatud,» sõnab Jonathan.

Drew lisab, et seepärast on äärmiselt tähtis läbi mõelda lapsesõbralik esikusisustus: nagid peaksid olema lapsele mugaval kõrgusel ja tal peaksid olema vajalikud panipaigad kõige vajaliku hoiustamiseks. Need peavad olema lihtsasti ligipääsetavad. 

«Kui esik on hästi sisustatud ja lastele kergesti kasutatav, aitab see kodus segadust tublisti vähendada. Täpselt sama on hästi sisustatud lastetoaga,» selgitavad vennad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles