Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lihtne ja kiire retseptiidee: veiselihaga chilli con carne

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Mythja Photography / PantherMedia / Mythja Photography

See juba 19. sajandil kuulus toit on kogu eluks: veiselihaga chilli con carne.

Vaja läheb (2 in): 

  • 200 g veiselihakuubikuid
  • 1 purk punaseid konservube
  • 150 g  passeeritud tomateid
  • 1 purk maisi
  • 2 peenestatud tšillikauna, südamikud eemaldatud 
  • 1 peenestatud sibul
  • 1 peenestatud küüslauguküüs
  • 500 ml vett või puljongikontsentraati
  • 2 spl õli
  • 1 spl paprikapulbrit
  • 1 tl punet
  • 1 tl jahvatatud köömneid 
  • soola, pipart

Valmistamine

Pruunista õlis lihakuubikud, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning küpseta nad koos lihaga kaunilt jumekaks. 

Vala peale puljongikontsentraat või vesi, seejärel lisa paprikapulber, pune, tšillikaunad, köömned, pipar ja sool ning moori tasakesi kaane all, kuni liha on pehme. 

Seejärel lisa nõrutatud oad, maisiterad ja tomatitükid ning aja kõik jälle keema. Vajadusel maitsesta veelkord erinevate vürtsidega. 

Serveeri kas baguette'i, saia või maisileivaga. Kui eelistad teravamaid elamusi, pane viimane punkt ekstra tšillikaunaga. 

Allikas: Für Sie

Tagasi üles