Viis asja, mida oma kodu köögis muutma peaksid

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Köök on kodu süda ja selleks, et see hästi toimiks, tuleb tema eest hoolt kanda, alustades põhjalikult läbimõeldud sisustusest.

Koristus- ja organiseerimisekspert Marie Kondo on paika pannud viis punkti, millele üks korralik kodune köök vastama peaks. Enamik köökidest nendele punktidele aga ei vasta. Kui sinugi köök on üks neist, tasuks teha korrektiive.

1. Tühjad tööpinnad

Tööpinnad kipuvad koguma igasugust kola, aga tegelikult tuleks need võimalikult tühjana hoida. Sinna võiksid jääda ainult sinu kõige lemmikumad köögitarbed või asjad, mis kuidagi sahtlisse või kappi ei mahu. Vanaema taignasegamiskauss võib ka välja jääda, kui see sulle rõõmu valmistab, aga pannilabidad ja muu kola pane ikka peitu.

2. Veeplekid

Kraanikausi ümber tekkivad veeplekid ei ole ainuüksi kehvad sinu tööpinnale: need jätavad lisaks mulje nagu oleks köök segamini ja must. Kuivata valamuümbrust söögitegemise ajal regulaarselt, et seda kuivana hoida.

3. Nõudekuivatusrest tühjaks

Väga kehv on, kui nõudekuivatusrest kipub nõude alla mattuma. Eriti lihtne on seda vältida nii, et ära hangigi koju resti: kuivata kõik käsitsipesu vajavad esemed kohe ära ja pane oma kohale. 

4. Eriliste asjade sahtel

Sisusta kööki sahtel, kus hoiad oma lemmiknõusid, -salvrätte ja -söögiriistu. Nii on sul neile mugav ligipääs ja kasutad neid märksa rohkem. Silmale ilusad nõud ja ilusti kaetud laud aitavad aga tõsta rahulolutunnet. 

5. Sisusta sahvririiul

Sahvrid olid vahepeal täiesti moest läinud, aga kui midagi koju üldse koguda tasub, siis on need toiduained, mida kindlasti kasutad. Terve sahvri vajadus tänapäeval ehk tõesti puudub, aga väike riiul, sahtel või kapp, mis täidab sahvrifunktsiooni, võiks olla ka tänases kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles