Legendaarne Eesti disaini pood paneb uksed lõplikult kinni

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nu Nordik

Kurvad uudised Eesti disaini sõpradele: meie legendaarseim disainipood paneb selle kuu lõpus uksed lõplikult kinni. 

30. märtsil suleb oma uksed Eesti legendaarseim ja vanim disainipood Nu Nordik. 

Vabaduse väljakul Kunstihoone all asuv Nu Nordik avas uksed 2002. aasta detsembris, nii et tänaseks on tegutsetud veidi üle 16 aasta. Kui kauplus alustas, polnud Tallinnas ühtki taolist, täna on neid juba üsna arvukalt. 

Nu Nordiku idee autoriks ja esimeseks eestvedajaks oli moedisainer Anu Samarüütel-Long. Asutajateks sai grupp disainereid-loojaid: moeloojad Marju Tammik ja Jaanus Vahtra, arhitekt Gert Sarv, nahakunstnik Anneli Valtin, interjööriaksessuaaride firma ShiShi omanikud-disainerid Mart Haber ja Taivo Piller. Hiljem liitus seltskonnaga finantsspetsialist Piia Kallas.

Poes müüdi läbi aastate nii moodi, sisustuselemente, ehteid, aksessuaare, raamatuid kui ka muusikat. Kes pole Nu Nordikusse ammu sattunud või ei ole seal ehk üldse varem käinud, sel tasub kiirustada: pood on avatud veel loetud päevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles