Tüdinud kodusisustaja: palun lõpetage nende tobedate sisustuselementide kasutamine

Kodu.postimees.ee
Copy
Püüdke koduseinale riputada ikka midagi isikupärasemat kui õõnsad mõtteterad.
Püüdke koduseinale riputada ikka midagi isikupärasemat kui õõnsad mõtteterad. Foto: Shutterstock

Vahel juhtub nii, et mõnda sisustustrendi saab ikka absurdselt palju. Ülekasutatud motivatsioonitsitaatidega plakatite puhul on asi kindlasti juba sinnamaale jõudnud. 

Kui mitte kõik ei suhtu sellesse trendi väga raevukalt, siis leidub ka inimesi, kes ei suuda enam välja kannatada, et iga teist kodu ja kohvikut ehivad lademetes erinevad mõtteterade ja motivatsioonitsitaatidega varustatud sildid. 

Portaali House Beautiful toimetaja Hadley Keller on üks neist. Ta leiab, et tegu ei ole maitseka i-täpiga sinu sisekujunduses, vaid millegagi, mis on tänu ülekasutatusele (neid silte kohtab isegi tualettruumis) maitsetuks ja tüütuks. 

Foto: Shutterstock

«Me oleme kõik seda näinud: justkui ideaalne sisekujundus, millele tõmbab vee täielikult peale kuskil toanurgas kükitav plakat, mis pärib, et «Is it Wine o´Clock Yet?» või teadustab, et «Family Is FOREVER». 

Muidugi võib kodus väljendada oma isiklikku maitset - kus siis veel. Sellega nõustume nii meie kui Keller. Aga, nagu temagi ütleb, on need reeglina väga väheisiklikud ja ei anna sisustusele mitte midagi juurde. «Selle asemel, et panna üles silt, mis teadustab, et su pere on sinu jaoks kõik, kasuta seda seinapinda parem pereliikmete fotode riputamiseks. Pane sinna laste joonistused. Kas või mõni oluline diplom. See on isiklik, sulle ja su pereliikmetele omane. Igal juhul rohkem kui mõni õõnes mõttetera või tsitaat,» selgitab Keller.

Foto: Shutterstock

Arusaadav, et kunst on kallis, aga millegagi tahaks tühja seinapinda täita. See aga ei tähenda, et sinna peab panema midagi, mis ei ole sulle kuidagi omane. Vaata ringi näiteks järelturul, antikvariaatides: sealt leiab lademetes lahedaid kunstiteoseid, millega oma kodu ilmestada. Ka ilusat tapeeti võib osta ja raamida. Ikka ägedam kui järjekordne «Live. Laugh. Love.».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles