Psst, pitsasõbrad! Aeg teha kikerhernepõhjaga gluteenivaba ja supermaitsvat Socca Pizza't!
Retsept: see on maailma tervislikem pitsa!
Socca on vegan ja gluteenivaba teraviljavaba leib, mis on tehtud kikerhernejahust.
Vaja läheb:
Põhja tegemiseks:
- 120 g kikerhernejahu
- 120 ml vett
- 2 spl itaaliapäraseid maitsetaimi
- 1 noaotsatäis soola
- 2-3 spl oliiviõli
Katte tegemiseks:
Soovi korral kasuta tomatikastet, mozarella-juustu, rohelist sibulat ja tomatit.
Garneeringuks sobivad karulaugupesto, värsked basiilikulehed, avokaadoviilud, röstitud suvikõrvitsad.
Valmistamine:
1. Taina tegemiseks sõelu kikerhernejahu suurde kaussi. Lisa vesi ja vispelda korralikult läbi. Lisa tainasse sool, ürdid ja oliiviõli ning sega edasi, et tükke ei tekiks. Lase tainal vähemalt neli tundi seista.
Veel parem: lase tainal terve öö külmikus seista!
2. Katte tegemiseks lõika juust ja juurvili ribadeks ja valmista karulaugu-pesto ette.
3. Eelkuumuta ahi 220°C peale ja määri küpsetusplaat.
4. Pane tainas küpetusplaadile, pintselda sellele tomatikaste ja kata kattematerjaliga.
5. Küpseta kikerhernepitsat umbes 20-25 minutit ahjus, kuni ta on kuldpruun ja serveeri pesto, basiilikulehtede ja avokaadoga.
Allikas: Freundin