Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept: see on maailma tervislikem pitsa!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Daria Shevtsova / Pexels

Psst, pitsasõbrad! Aeg teha kikerhernepõhjaga gluteenivaba ja supermaitsvat Socca Pizza't!

Socca on vegan ja gluteenivaba teraviljavaba leib, mis on tehtud kikerhernejahust. 

Vaja läheb: 

Põhja tegemiseks: 

  • 120 g kikerhernejahu
  • 120 ml vett
  • 2 spl itaaliapäraseid maitsetaimi 
  • 1 noaotsatäis soola
  • 2-3 spl oliiviõli

Katte tegemiseks:

Soovi korral kasuta tomatikastet, mozarella-juustu, rohelist sibulat ja tomatit. 

Garneeringuks sobivad karulaugupesto, värsked basiilikulehed, avokaadoviilud, röstitud suvikõrvitsad. 

Valmistamine: 

1. Taina tegemiseks sõelu kikerhernejahu suurde kaussi. Lisa vesi ja vispelda korralikult läbi. Lisa tainasse sool, ürdid ja oliiviõli ning sega edasi, et tükke ei tekiks. Lase tainal vähemalt neli tundi seista.

Veel parem: lase tainal terve öö külmikus seista!

2. Katte tegemiseks lõika juust ja juurvili ribadeks ja valmista karulaugu-pesto ette. 

3. Eelkuumuta ahi 220°C peale ja määri küpsetusplaat. 

4. Pane tainas küpetusplaadile, pintselda sellele tomatikaste ja kata kattematerjaliga. 

5. Küpseta kikerhernepitsat umbes 20-25 minutit ahjus, kuni ta on kuldpruun ja serveeri pesto, basiilikulehtede ja avokaadoga. 

Allikas: Freundin

Tagasi üles