Miks on väga oluline, et kodus ei oleks kasutult seisvaid esemeid

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Kodu minimalistlikuks kujundamine on üha enam moes ja tuleb tunnistada, et see on üks väga tervitatav trend, sest mõjub suurepäraselt ka vaimsele tervisele. 

Kodu ülearusest kolast vabastamine on väga oluline meie vaimsele tervisele, sest segadus tekitab visuaalset müra ja väsitab ning kurnab inimest kodus - kohas, kus peaks saama kõigest puhata, vahendab Apartment Therapy. 

Kui korrastad füüsilise ruumi enda ümber, korrastad ühtaegu ka oma sisemaailma ja vähendad stressiallikaid. Lihtne näide on, et enamik inimesti tunneb end paremini, kui voodi tehtud on - seda on visuaalselt mõnusam ja rahulikum vaadata kui segamini tekiga magamisaset. Sama laieneb tegelikult kogu kodule. 

Asjadest vabanemine võib esialgu kujuneda parajaks katsumuseks, sest inimesed kipuvad esemetesse kiinduma, aga see on kindlasti pingutust väärt. Kui sinu kodus vedeleb kappide viisi asju, mida sa pole aastaid kasutanud, ei ole neil ju sinu kodus tegelikult mingit mõtet. Parem saada need ringlusse, et keegi neid sihtotstarbeliselt kasutaks. 

Kui kodus on vähem esemeid, on seda märksa lihtsam ka korras hoida ja koristamine muutub kordades vähem stressirikkaks tööks. Tasub igal juhul proovida! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles