Sisustusnipid, mis muudavad väikese ruumi näiliselt suuremaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Tehes nutikaid otsuseid disaini alal, oled võimeline muutma mistahes väikese ruumi tunduvalt suuremaks. Sinu ees on viis dekoreerimisnippi, mis tekitavad ka kõige kitsamas stuudiokorteris tunde, et tegemist on avara koduga.

1. Kõrvalda korralagedus

Kipume oma kodudes liiga kaua hoidma esemeid, mis meile ei meeldi ja millel puudub tegelikult ka igasugune otstarve. Seega, enne kui hakkad uut tapeeti panema või seinu värvima, võta paar päeva, et visata ära kõik asjad, mida sa tegelikult ei taha ega vaja. Miski ei muuda tuba väiksemaks, kui seal valitsev korralagedus.

2. Mängi kardinate kõrgusega

Suurenda ruumi optilise illusiooni abil. Selle asemel, et kardinapuu kohe akende kohale riputada, paiguta see hoopis päris lae alla. Selline lihtne nipp muudab nii toa kui ka aknad visuaalselt suuremaks.

3. Kerged ja õhulised kangad

Tumedad ja rasked kangad mõjuvad sinu kodule lämmatavalt, eriti aknakatete puhul. Pigem vali hele ja lendlev kangas, mis lubab tuppa ka naturaalset valgust.

4. Lisa peegleid

Veel üks nipp on peeglite strateegiline paigutamine. Õige paigutuse puhul peegeldavad need valgust ja loovad illusiooni suuremast ruumist.

5. Investeeri mööblisse, millel on mitu otstarvet

Kui sa seda juba teinud ei ole, siis on viimane aeg investeerida mööbliesemetesse, mis lisaks oma põhilisele otstarbele võimaldavad ka asju hoiustada. Mitte ainult voodeid ei leidu sisseehitatud panipaigaga, vaid ka näiteks diivaneid, toole, tumbasid ja laudu.

6. Sama tonaalsusega värvid

Väikese ruumi üks parimaid kujundusnippe on toon toonis värvide kasutamine, sest mida rohkem kontrastseid toone kasutada, seda hõivatum ja väiksem sinu kodu tundub. Samasugune efekt on väga erinevate mustrite kasutamisel. Mis suures kodus tundub õdus ja boheemlaslik, võib väikeses ruumis lausa pearinglust tekitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles