Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TAIMNE JA MAITSEV Imeline kuivainevarudest valmistatud šokolaadikook

Copy
Artikli foto
Foto: Triin Krusell/Taimne Teisipäev

Kuidas praegusel isolatsioonis olemise ajal oma tuju tõsta ja oma lähedasi naeratama panna? Ikka imemaitsva koogiga! Taimse Teisipäeva ülilihtne šokolaadikook valmib mõnekümne minutiga ja koosneb igaühel köögikapis varuks olevatest koostisosadest.

VAJALIKUD KOMPONENDID

Selleks, et suus sulavat šokolaadi valmistada, vajad sa järgmiseid komponente:

350 g nisujahu

1 tl soodat

0,25 tl küpsetuspulbrit

1 tl vaniljesuhkrut

30 g kakaod

0,25 tl soola

200 g suhkrut

150 ml õli

150 ml sooja kohvi

150 ml sooja vett

Soovi korral 100 g tumedaid šokolaadinööpe

Glasuuri valmistamiseks läheb vaja:

60 ml taimset piima

200 g tumedat šokolaadi

VALMISTAMINE

Sega kokku kõik kuivained. Lisa õli, kohv, vesi ning šokolaadinööbid. Sega kõik kokku ning kalla küpsetuspaberiga kaetud 24 cm diameetriga küpsetusvormi. Seejärel küpseta kooki 25 minuti jooksul 180 kraadi juures ning lase täielikult jahtuda. Glasuuri valmistamiseks sulata veevannil tume šokolaad koos taimse piimaga. Sega segu ühtlaseks ning kata kook sellega.

Soovi korral võid kooki kaunistada röstitud mandlilaastudega. Naudi tassi tee või kohvi kõrvale.

Head isu!

Rohkem maitsvaid taimseid retsepte leiad Taimne Teisipäev koduleheküljelt.

Tagasi üles