Tänaõhtune söögisoovitus on Gordon Ramsay kurikuulus suvikõrvitsarullide retsept, mis sobib nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögi ajal nautimiseks.
RETSEPT ⟩ Gordon Ramsay oivalised suvikõrvitsarullid ricotta ja kanaga
Vaja läheb:
- 4 väiksemat kooritud suvikõrvitsat
- 3-4 tl oliiviõli
- 3-4 tl palsamiäädikat (ehk Balsamico)
- 250 g ricotta juustu
- veerand klaasi sidrunimahla
- peotäis hakitud värsket basiilikut
- väiksem tükk kanafileed
- maitsestamiseks soola ja pipart
Lõika suvikõrvits pikkupidi viiludeks. Hea nipp ühtlaste viilude saavutamiseks on kasutada kartulikoorimisnuga. Pritsi saadud viilud oliiviõli ning Balsamicoga üle. Keera kõik viilud ettevaatlikult eraldi rulli ning jäta keskele täidise jaoks suurem auk. Piserda taas oliiviõli ning Balsamicoga ja jäta need 20 minutiks kappi seisma. Soovitatav maksimaalne kapis seismise aeg on 6 tundi!
Sega kokku ricotta, sidrunimahl ning maitsesta vastavalt eelistustele. Lõika kanafilee võimalikult pisikesteks tükkideks ning prae õrnalt pannil läbi. Lisa jahtunud kanatükid koos basiilikuga segule. Maitsesta soovi korral soola ja pipraga. Aseta varem valmistatud rullid taldrikule ning täida rullid saadud seguga.
Soovi korral puista peale musta pipart ning piserda oliiviõliga.
Head isu!