Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Imeliselt maitsev ahjupirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Selleks, et sinu toidulauale väikest vaheldust tuua, soovitame sulle täna ühte mõnusat ahjupiruka retsepti. Selle valmistamine ei võta kauem kui 40 minutit ning maitseb suurepäraselt.

Vaja läheb:

  • 1 päts valget saia (viilutamata)
  • 250 g tomatipastat
  • 250 g viilutatud mozzarella juustu
  • 180 g viilutatud salaamit
  • 1/2 hakitud sibulat
  • peotäis basiilikut
  • 2 tükeldatud kabanossi vorsti (sobib ka mõni muu sarnane pikk viiner)
  • 1 viilutatud punane paprika
  • 150 g riivitud mozzarellat

Lõika sai pikuti pooleks ning uurista noaga põhjaosa seest tühjaks. Määri tekkinud augu põhja paks kiht tomatipastat. Lao eraldi paksude kihtidena üksteise peale mozzarella, salaami, sibul ning basiilik. Lisaks kabanossi tükid ja paprika. Viimaseks kihiks määri peale veel veidi tomatipastat ja raputa riivitud mozzarellat.

Aseta saia pealmine osa põhjaosa peale ning paki sai fooliumi sisse ja aseta raskus saia peale (näiteks raskemat sorti lõikelaud). Hoia saia 30 minutit raskuse all. Võta sai fooliumist välja, aseta ahjuplaadile ning raputa peale peotäis riivitud mozzarellat. Lisaks pane peale mõned salaamiviilud. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 30 minutit.

Pärast ahjust võtmist lase pirukal mõned minutid jahtuda ning lõika see suupärasteks tükkideks.

Head isu!

Kommentaarid
Tagasi üles