Kevad on käes ja kindlasti oled ka sina märganud, et karulauk on vaikselt oma nina mulla alt välja pistnud. Nüüd on õige aeg võtta ette üks mõnus karulaugu korjamise jalutuskäik, et saaksid kodus valmistada ühe mõnusa karulaugupesto.
RETSEPT ⟩ Värske ja maitsev karulaugupesto
Vaja läheb:
- 100 g karulauku
- 50 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid või mandleid
- 5-7 spl külmpressitud oliiviõli
- 50 g riivitud parmesani või muud kõvemat juustu
- soola
Pese ja kuivata ning lõika karulauk väiksemateks tükkideks. Rösti mandleid, piiniaseemneid või seedermänniseemneid kuival pannil maksimaalselt 3 minutit, kuni need muutuvad kuldseks ja aromaatseks. Jahuta! Püreesta hakitud karulauk, röstitud seemned või mandlid koos 4-5 spl õliga. Lisa segule vähehaaval ülejäänud õli (õli kogus sõltub sellest, kui paksu või vedelat pestot soovid). Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.
Pesto säilib kinnises anumas umbes nädala jagu. Säilivuse pikendamiseks hoiusta pestot steriliseeritud ja kuivas purgis ning lisa peale ka kiht õli.
Head nautimist!