Oma lemmikut kanavoki retsepti jagab Elu24 toimetuse peatoimetaja asetäitja Dagmar.
Imeline kanavokk
Vaja läheb:
- 300 g kanafileed
- 1 punast, 1 rohelist ja 1 oranži paprikat
- 1 väiksemat porgandit
- 1 punast tšillit
- porrut
- 1-2 purustatud küüslauguküünt
- väikest juppi ingverit
- 10 ml valget kuiva veini
- worchesteri kastet
- sojakastet
- tabascot
- spagette
Lõika paprikad, porgand ja porru ribadeks. Purusta küüslauk ja haki ingver. Lõigu kana suupärasteks tükkideks. Haki tšilli väikesteks tükkideks. Viska küüslauk-ingver pannile (ei pea olema vokk-pann, sobib ka suur tavaline pann), kuumuta natuke ning lisa kana ja tšilli. Sega, kuni kana on ühtlaselt valgeks muutunud. Seejärel lisa porgand, natukese aja pärast paprikad ja porru. Prae ja sega hoolega kõrgel kuumusel. Umbes viie minuti pärast lisa valge vein, kui soovid rohkem kastet, ka vett. Maitsesta soja ja worchesteriga, tilguta natuke tabascot, lisa soovi korral pipart (soola pole vaja, soja annab soolalaksu kätte küll). Sega ja prae veel, kuid ära lase paprikal-porrul muutuda liiga pehmeks – muidu nad kaotavad oma mõnusa krõmpsu konsistentsi ja kauni välimuse.