Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Prantsusepärane veise bourguignon

Copy
Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon Foto: Shutterstock

Viime sind täna mõtetega armastuselinna Pariisi ning tutvustame sulle prantsusepärase veise bourguignoni retsepti.

Vaja läheb:

  • 1 kg veiseliha (kaela- või abatükk)
  • 4 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 2 spl nisujahu
  • 4 väikest sibulat (viilutatud)
  • keeva vett
  • 5 dl Burgundia punast veini
  • 1 küüslauguküüs
  • 6 porgandit
  • 1 kimp bouquet garni maitseainesegu (tüümian, loorber, petersell)

Garneerimiseks:

  • hakitud siledalehist peterselli

Esimene päev

Lõika veiseliha 4 cm tükkideks, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta paksupõhjalises praepannis õli, pruunista lihatükid ümberringi tugeval kuumusel. Tõsta pruunistatud lihatükid ahjupotti, tõsta pott kõrvale. Alanda pliidi kuumust, lisa sibulad ja prae tihti segades õrnal tulel klaasjaks. Seejärel tõsta sibulad ümber liha juurde ahjupotti. Puista pannile jahu ja kuumuta seda segades. Lisa vein ja kuumuta segu segades kuni keemiseni. Kalla kaste ahjupotti, lisa porgandid, küüslauk ja maitserohelisekimp. Vala potti nii palju vett, et liha oleks mõne cm ulatuses täielikult vedelikuga kaetud. Kata pott kaanega ning aseta see 200-kraadisesse ahju 2,5 tunniks hauduma. Seejärel tõsta pott ahjust välja, lase jahtuda ja jäta üheks ööks jahedasse seisma.

Teine päev

Enne serveerimist aseta ahjupott pooleks tunniks 200-kraadisesse ahju soojenema. Kuumuta segu hoolega uuesti läbi ning kui liha on täiesti valmis saanud, on ta väga pehme ja mure. Enne serveerimist eemalda ka maitserohelisekimp, lisa värske petersell ning serveeri koos kartulite või riisiga.

Tagasi üles