:format(webp)/nginx/o/2020/05/18/13107890t1hc167.jpg)
Hommikuks pakume sulle midagi eriti kerget ja maitsvat - krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega.
Vaja läheb:
Leib:
- 8 viilu leiba
- 1-2 spl kikerhernejahu (sobib ka kaera- või tatrajahu, aga võib ka täiesti ära jätta)
- 2 spl sojakastet
- 2 spl õli või kookosrasva
- soola, pipart ja/või erinevaid ürte
Hummus:
- 200 g kikerherneid
- 2 spl õli
- soola
Köögiviljad:
- 1 paprikat
- 1 porgandit
- 1 suuremat sibulat
- 1 küüslauguküünt
- 250 g šampinjone
- õli
- soola, pipart, ürdisegu ja sojakastet
- soovi korral meelepärast maitserohelist
Leiva valmistamine:
Sega kokku sojakaste, purustatud küüslauk ja maitseained. Pintselda leivad ühtlaselt seguga kokku. Aseta leiva paneerimiseks taldrikule väheke jahu. Prae leivad õlis mõnusalt krõbedaks.
Hummuse valmistamine:
Loputa ja nõruta kikerherned läbi sõela. Lisa koos õliga kaussi ning püreesta ühtlaseks seguks. Maitsesta vastavalt enda soovidele soola, pipra, sojakastme või ürtidega.
Grillitud köögiviljade valmistamine:
Haki köögiviljad 0,5-1 cm läbimõõduga ribadeks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile. Pintselda õliga korralikult üle, raputa maitsestamiseks peale soola, pipart ning muid meelepäraseid maitseaineid. Grilli köögivilju 200-kraadises ahjus, kuni need on muutunud pehmeks ja kuldpruuniks.
Serveerides aseta 2 spl hummust krõbedale leivale, lisa köögiviljad ning soovi korral võid juurde lisada ka salatilehti või meelepärast maitserohelist.