Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega.
Krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega. Foto: Taimne Teisipäev

Hommikuks pakume sulle midagi eriti kerget ja maitsvat - krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega.

Vaja läheb:

Leib:

  • 8 viilu leiba
  • 1-2 spl kikerhernejahu (sobib ka kaera- või tatrajahu, aga võib ka täiesti ära jätta)
  • 2 spl sojakastet
  • 2 spl õli või kookosrasva
  • soola, pipart ja/või erinevaid ürte

Hummus:

  • 200 g kikerherneid
  • 2 spl õli
  • soola

Köögiviljad:

  • 1 paprikat
  • 1 porgandit
  • 1 suuremat sibulat
  • 1 küüslauguküünt
  • 250 g šampinjone
  • õli
  • soola, pipart, ürdisegu ja sojakastet
  • soovi korral meelepärast maitserohelist

Leiva valmistamine:

Sega kokku sojakaste, purustatud küüslauk ja maitseained. Pintselda leivad ühtlaselt seguga kokku. Aseta leiva paneerimiseks taldrikule väheke jahu. Prae leivad õlis mõnusalt krõbedaks.

Hummuse valmistamine:

Loputa ja nõruta kikerherned läbi sõela. Lisa koos õliga kaussi ning püreesta ühtlaseks seguks. Maitsesta vastavalt enda soovidele soola, pipra, sojakastme või ürtidega.

Grillitud köögiviljade valmistamine:

Haki köögiviljad 0,5-1 cm läbimõõduga ribadeks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile. Pintselda õliga korralikult üle, raputa maitsestamiseks peale soola, pipart ning muid meelepäraseid maitseaineid. Grilli köögivilju 200-kraadises ahjus, kuni need on muutunud pehmeks ja kuldpruuniks.

Serveerides aseta 2 spl hummust krõbedale leivale, lisa köögiviljad ning soovi korral võid juurde lisada ka salatilehti või meelepärast maitserohelist.

Kommentaarid
Tagasi üles