Kuuldavasti on metsast juba kukeseeni saada. Seetõttu tutvustame sulle täna maitsvat kukeseenepiruka retsepti.
RETSEPT ⟩ Hõrk kukeseenepirukas
Vaja läheb:
Põhi:
- 50 g riivitud juustu
- 100 g võid
- 150 g nisujahu
- 0,5 dl külma vett
- soola
Täidis:
- tükike võid
- 400 g kukeseeni
- 2 dl rõõska koort
- 3 muna
- 1 hakitud sibulat või porrulauku
- soola, pipart
- 100 g riivitud juustu
Valmistamine:
Näpi riivitud juust, või ja jahud puruseks. Lisa segule vett vähehaaval, sest kõike ei pruugi vaja minna. Suru tainas pirukavormi põhjale ja servadele. Torka kahvliga põhja augud ja küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus. Puhasta ning tükelda kukeseened. Kuumuta seeni kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või, hakitud sibul ning prae mass klaasjaks. Kalla seene-sibulasegu eelküpsetatud pirukapõhjale. Sega kausis omavahel munad, koor, riivjuust ja maitseained ning kalla segu seentele. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruuniks muutunud ning täidis hüübinud.
Head isu!