Energilisuse säilitamiseks
Tihti võime peale lihasöömist tunda ennast raskelt. See tuleb sellest, et loomset proteiini on meie kehal keeruline seedida ning see kulutab rohkem energiat. Taimsed toidud on aga kiudainerikkad, mis annavad meile palju energiat ning mida on kerge seedida!
Taimsed toidud on B6- ja E-vitamiini rikkad. B6-vitamiin, mida leidub näiteks kartulis ja porgandis, aitab toota melatoniini ning toetab head und! E-vitamiin on tugev antioksüdant, mis aitab uneprobleemide korral ning seda leidub erinevates pähklites ning seemnetes.
18 aastat kestnud Oxfordi ülikooli uuring näitas, et inimestel, kes söövad rohkem taimseid toite, on väiksem tõenäosus haigestuda südame-veresoonkonnahaigustesse. Suurendades taimsete toitude hulka oma menüüs, on ka väiksem risk haigestuda 2. tüübi diabeeti.
Tänu vähesele transrasvade kogusele taimses toidus on kergem kaotada kaalu peaasjalikult taimseid toite süües. Samuti on 2010. aastal läbiviidud Harvardi ülikooli uuring näidanud, et inimestel, kes tarbivad rohkem taimseid toite, on väiksem kehamassiindeks.
Vähki haigestumise riski vähendamiseks
Ameerika vähiuuringute instituudi (AICR) avaldatud uuringu kohaselt suurendab liigne liha söömine riski haigestuda vähki. Tervislik toitumine ning aktiivne eluviis vähendab meie vähiriski lausa 40%!
Süües rohkem värskeid puu- ja köögivilju ning täisteratooteid, tarbid palju antioksüdante, mis aitab kaitsta kortsude ning teiste vanusega kaasnevate probleemide eest.