Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Köögiviljad, mis polegi nii tervislikud, kui sa ehk arvasid

Copy
Ka paar sellel pildil kujutatud köögivilja võivad mõnele inimesele ebatervislikuks osutuda.
Ka paar sellel pildil kujutatud köögivilja võivad mõnele inimesele ebatervislikuks osutuda. Foto: stocksnap

Me kõik teame, et peaksime rohkem köögivilju sööma, ent mõnikord pole seda kerge teha. Kui oled üks paljudest, kes üritavad tervislikult toituda, siis tõenäoliselt proovid vältida suhkrut ning liigselt töödeldud toite.

Nende poolt jäetud tühimiku oma menüüs täidad aga rohkete roheliste aiasaadustega, sest köögiviljad, ükskõik millised, on ju alati tervislikud? Kahjuks ei ole see päris tõsi.

«Alati on parem valik süüa töödeldud toidu asemel mõni puu-, juur- või köögivili,» kinnitab lastearst ning endokrinoloog dr Konda Reddy. Ent tõele vastab ka see, et kõik köögiviljad ei ole loodud võrdsetena. Mõned neist võivad küll tunduda äärmiselt tervisliku valikuna, ent tegelikult peituvad neis varjatud kalorid ja pestitsiidijäägid, nad tõstavad su kehas põletikutaset või teevad miskit muud ootamatult ebameeldivat.

Tagasi üles