ETTEVAATUST ⟩ 2 puhastusvahendit, mida mitte mingil juhul kokku segada ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Erinevate puhastusvahendite miksimine ei tähenda veel tingimata paremat koristustulemust. On suisa kaks laialt levinud vahendit, mida asjatundjad ei soovita kokku segada. Kas arvad ära, millised?

On mitmeid puhastusvahendite kombinatsioone, mis omavahel miksides võivad inimese tervist ohustada. Arvatakse, et kaks vahendit kokku segades on tulemuseks võimsamast võimsam puhastusvahend, ent päris nii see siiski ei ole.

Nimelt tuleks hoiduda valgendi ja äädika segamisest. Need kaks võivad eraldi kasutades ülivõimsad desinfitseerimisvahendid olla, ent kokku segatuna mõjuvad kui mürk. Koosmõjul toodavad need kloorgaasi, mis võib ekspertide sõnul isegi väikesel kokkupuutel tervist rikkuda, vahendab 9now.nine.com.au.

Kloorgaasi sissehingamise järel hakkab selle mõju tavaliselt mõne sekundi või minuti jooksul avalduma. Kõige sagedasemad sümptomid on: hingamisteede ärritus ja hingamisraskused, kurguvalu, köha, pitsitav tunne rinnus, silmade ja naha ärritus.

Valgendi on tugev ja mürgine aine, mida peaks ettevaatlikult ja nõuetekohaselt kasutama. Seda ei ole soovitatav ka millegi muuga segada – eriti vahenditega, mis võivad alkoholi sisaldada. Ainus, mida valgendiga segada võib, on vesi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles