Oligarhi superjahi loonud prantslased tegid peale selle konfiskeerimist avalduse

Kodu.postimees.ee
Copy
Jaht A.
Jaht A. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / Scanpix

Prantsuse disainer Philippe Starck avaldas toetust Ukraina rahvale, peale Itaalia ametivõimude otsust konfiskeerida vene miljardärile Andrei Melnitšenkole kuuluv superjaht A.

Starcki stuudiost öeldi, et nende looming ei ole seotud Ukraina sündmustega ja kogu ettevõte avaldab sealsele rahvale toetust. «Philippe Starcki ja tema 18 aasta tagune töö A jahtide kallal (A nimelisi jahte on Melnitšenkol kaks ja mõlemad on Starcki looming), ei ole seotud Ukrainas toimuvate dramaatiliste sündmustega. Starck soovib väljendada oma tingimusteta solidaarsust Ukraina rahvaga,» öeldi stuudiost Dezeenile.

Saksa laevatehase Nobiskrugi toodang on pea 143 meetri pikkune. Alus valmis 2017. aastal ja läks Melnitšenkole maksma ligi 550 miljonit eurot. Ultraluksuslik veesõiduk ei ole pääsenud ka skandaalidest. Väljaande Independent andmetel võidi A ehitamiseks kasutada illegaalset Myanmari tiikpuud, mille eksport on rahvusvaheliselt keelatud, sest selle looduslikke kasvualasid raiutakse maha tohutu kiirusega. The Guardiani andmetel konfiskeeriti jaht Itaalia ametivõimude poolt 12. märtsil.

Vene oligarhidele kuuluvate jahtide kohta saab lähemalt lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles