Toitumisterapeut avaldas, et suitsutatud toodetes on soolasisaldus kõrgem. «Kui sa valmistad salatit ja paned sinna sisse suitsukala, siis rohkem soola polegi vaja enam lisada. Suitsukala ise on juba üsna soolane. Kui kasutad kastmeid, siis ka neis on enamasti sool sees - näiteks sojakastmes, ketšupis ja majoneesis. Seega, mõtle läbi, mida ja kuidas sa kasutad,» lisas ta.
Kui sa oled harjunud palju soola tarbima, siis selle hulga vähendamine toidus on mõistagi keeruline. Muiste märkis, et kõiki harjumusi on võimalik muuta, kuid samme tuleks ette võtta tasapisi. «Täiesti selge, et üleöö ei saa hakata täiesti magedat toitu tarbima. Kuid vähenda soola lisamist järk-järgult, pane iga kord jälle natuke vähem soola,» rääkis ta.
«Paljud inimesed on sellised, kes väljas süües lisavad toidule soola veel enne, kui nad midagi maitsnud on. See on küll harjumus, millest võiks lahti saada. Enne soola lisamist, maitse oma toitu,» sõnas ta.
Terapeut jagas ka soovitusi, millist soola tasub poelettidelt koju kaasa osta. «Tuuakse välja, et pan-soolad on väiksema naatriumi sisaldusega. Mina leian, et soolade suhtes tasub otsida vaheldust. Aga sool on ikka sool, selle tarbimist tasub vähendada igal juhul,» märkis ta.
«Paljudel inimestel on kõrge vererõhk. Tihti on see tingitud just soola tarbimisest. Liigne sool koormab neerusid ning tekitab turseid. Samuti mängivad üleliigsed soola kogused rolli ka südame- ja veresoonkonna haiguste juures,» rääkis terapeut Triin Muiste raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».