Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

LISA MENÜÜSSE Toidud, mis leevendavad ärevust

Copy
Et olla terve ja rõõmus, tuleb kriitilise pilguga oma toidulaud üle vaadata.
Et olla terve ja rõõmus, tuleb kriitilise pilguga oma toidulaud üle vaadata. Foto: Shutterstock

Meeled ja soolestik on kui sukk ja saabas. See, mida sa sööd, mõjutab sinu vaimset tervist. Näiteks on tõestatud, et tugevalt töödeldud ja küllastunud rasva sisaldavad toidud võivad ärevust süvendada.

Oluline on siiski märkida, et kliiniliselt diagnoositud ärevuse ja ärevustunde kogemise vahel on erinevus. Iga inimene on aeg-ajalt ärev (näiteks enne ettekannet tööl), krooniline või kliiniline ärevus erineb aga selle poolest, et see hõlmab rohkem kui ajutist muret, stressi või hirmu; see võib aja jooksul süveneda ja selle sümptomid häirivad igapäevaelu.

Toitumine on vaid üks osa puslest, oluline on ärevusega tegeleda ka muul viisil. Krooniline ärevus on tõenäolisemalt seotud tasakaalutusega ajus, mille puhul mängivad toitained rolli.

Tagasi üles