Miks ei tasu süüa pihvi, mis on seest roosa?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illutreeriv.
Pilt on illutreeriv. Foto: Shutterstock

Soojade ilmade saabudes tõmmatakse grill pimedast panipaigast välja ja tehakse tuli alla. Grillil kuumutatud veiselihapihv maitseb imeliselt, kuid alati veendu, et see oleks läbi küpsenud.

Mahladest nõretav ja keskelt õrnalt roosa pihv on küll ilus, kuid see võib lõppeda ebameeldiva toidumürgitusega. Briti toidustandardite amet kirjutab, et alaküpsetatud veiselihapihvid võivad sisaldada tervisele kahjulikke baktereid, millega kokkupuutel võib inimene haigestuda. 

Kirjutatakse, et temperatuur peab tõusma pihvi sees vähemalt 65 kraadini. Nii saab olla kindel, et kõik potentsiaalselt kahjulikud mikroobid surevad. Ka lisatakse, et seda abinõud tuleb kasutada iga pihvi puhul, vahet pole, kas tegemist on odava masstoodangu või kohalikult lihunikult saadud orgaanilise kaubaga. Ettevaatlik peab alati olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles