Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TUBLI TÖÖ Aasta toiduteo tiitli pälvis Eesti lihatootja uuenduslik algatus

Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Iga-aastasel toidusõprade suursündmusel Eesti Toidumessil kuulutati selle aasta toiduteoks Nõo Lihatööstuse korraldatud uuenduslik lihahäkaton.

«Kuulutasime aasta toiduteo tiitli vääriliseks Nõo Lihatööstuse, kes korraldas koostöös Eesti Maaülikooliga lihahäkatoni, mis on aidanud edendada innovatsiooni ja tootearendust ning populariseerida toidutootmise valdkonda noorte hulgas,» kommenteeris auhinnagalal Aasta Toidutegu 2022 tiitlisaaja välja kuulutanud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Loe ka: Eesti esimese lihahäkatoni võitjad on selgunud!

Lihahäkaton toimus sel aastal esimest korda, kus osalenud meeskonnad esitlesid oma uuenduslikke lihatooteid. Eesti esimese lihahäkatoni võitsid noored, kes valmistavad rupsidest, täpsemalt veisesüdamest, südamepalle. Võitja pakkus välja tervikliku kontseptsiooni, mis arvestas nii kodumaisuse, toote uudsuse ja maitsvuse kui ka keskkonnasõbralikkusega.

Tagasi üles