Õllespikker: eksperdid õpetavad, milline märjuke grillipeole kaasa võtta (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Õlu ja grillimine käivad käsikäes, kuid selle asemel, et suvalist märjukest alla kulistada, võiks pöörata rohkem tähelepanu õllesordile.

Kõik teavad, et veini tuleb õhtusöögi kõrvale valida selle järgi, mida taldrikul serveeritakse. Sama tuleb teha ka suvisel grillihooajal, et õlu toidu maitset toetaks. Ajakirja Food & Wine eksperdid on koostanud väikese spikri, mis õlu millise grillroa kõrvale valida.

IPA – humalane ning kangevõitu õlu tuleks sobitada grilli peal käinud jahutoodete ja grillvorstikestega.

Kölsch – heleda värvi ja pehme maitsega Saksa õlu sobib suurepäraselt kala- ja kanaroogade kõrvale.

Pilsner – Böömimaalt pärit ja ainult linnastest pruulitud hele õlu sobib ideaalselt hot dog'ide ja ka lihtsalt vorstikeste kõrvale.

Vene Imperial Stout – rikkalikku ja tummise maitsega tumedat õlut serveerige juustust nõretava hamburgeri ja veiseliha kõrvale.

Laagriõlu (lager– heleda välimuse, suure gaasisisalduse ja keskmiselt humalasema maitsega õlu sobib kergemate hamburgeritega, millel on rohkem värsket vahel. Samuti sobib see šašlõki kõrvale.

Sour Ale – seda hapuka maitsega õlut tuleks serveerida suupistete kõrvale, millel grilli endaga miskit tegemist ei ole.

Stout – väga rikkaliku maitsega kergelt magus tume õlu on justkui magustoit ja sobib grillipeol magusa vahepala kõrvale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles