PANE KÕRVA TAHA See lihtne säilitusnipp hoiab maasikad kauem värskena

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Maasikad kipuvad viimasel ajal kole kiiresti riknema. Selleks, et mesimagus mari enneaegselt hukka ei läheks, võid proovida alljärgnevat säilitusnippi.

Kodumaist supertoitu maasikat jagub meie laiuskraadidel piiratud ajaks. Poest või turult ostetud marjad muutuvad kodus mõne päevaga koledaks ja söögikõlbmatuks. Selleks, et marjad kauem värskena püsiksid, soovitab sotsiaalmeedias toitumisnõuandeid jagav Jenna Lueke üht suurepärast nippi nende värskuse säilitamiseks. 

Nimelt soovitab ta maasikad ostmise järel põhjalikult läbi pesta ning need seejärel pabersalvrätikuga vooderdatud karpi seisma jätta.

«Kui maasikad on kuivanud, lisage need paberiga vooderdatud karpi ja säilitage neid senikaua külmikus. See on sõna otseses mõttes kõik.»

Maasikad, eriti metsmaasikad, on tuntud oma rauarohkuse poolest ja sellepärast soovitatakse neid inimestele, kel probleeme verega. Värsked maasikad sisaldavad fenoole, mis on tugevad antioksüdandid. Veel on maasikates C-vitamiini ning kaaliumi, vähesel määral kaltsiumi ja magneesiumi. Maasikates sisalduvad ained aitavad parandada nägemist, ajutegevust ja ka kõrget vererõhku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles