Loe, milline «rämpstoit» on kõvasti tervislikum, kui palju kiidetud riisigaletid

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Nii popkorn kui riisigaletid on valmistatud teraviljast. Galette reklaamitakse kui tervislikku toitu, aga plaksumaisil on «rämpstoidu» maine küljes. Kas viimane väärib seda silti?

Popkorn on ilmselt kõige populaarsem kinosnäkk. Kokkupressitud õhitud riisist tehtud riisigaletid on tuntud kui tervislik ja gluteenivaba alternatiiv leivale ja saiale. Tegelikult on mõlemad valminud üpriski sarnasel meetodil ja ka koostisosad on sarnased.

Poodides saadaval nii maisist, läätsedest, kinoast ja paljudest teistest teraviljadest tehtud galette. Mis siis tegelikult neid kahte toitu eristab, et üht loetakse tervislikuks ja teist mitte?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles