Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

TOIDUOHUTUS Ära lase head kraami raisku! Just nii kaua säilib küpsetatud kana külmkapis värskena

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Head kraami ei tasu kunagi raisku lasta. Küpsetatud kana säilib külmkapis veel mitu päeva, ent seda vaid juhul, säilitamistingimused on õiged.

Enamasti saab liha söögikõlblikkust hinnata oma meelte ja aistingute abil. Kui kanaliha lõhn paneb juba vaikselt nina kirtsutama, tuleb toidust loobuda. Vahel ei ole aga lõhnast või maitsest midagi aru saada ja tuleb lähtuda kas oma sisetundest või kainest mõistusest. 

Toiduohutuseksperdid leiavad, et küpsetatud kanaliha säilib kolm kuni neli päeva värskena, kui seda suletud anumas hoida. Sõltuvalt külmkapist ja selle kasutuseast, võib see ajavahemik poole päeva jagu lühemaks kujuneda, kirjutab Woman & Home.

Tagasi üles