Head ideed, mida roheliseks jäänud tomatitega teha!

Madis Kartau
, reporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kasvuhooaeg hakkab tasapisi ühele poole saama. Korjatakse kokku kõik, mida vähegi saab, et see purki pista, kuivatada, kohe ära süüa või midagi sootuks muud teha. 

Öeldakse, et nii kui maailmas on mingi jama, hakkab eestlane uhinal hoidiseid tegema. Ka toidupoeriiulitel, mil tavaliselt suhkrupakid ritta laotud, ulub praegu tuul. Kõik keedavad moosi!?

Üheks hinnatud viljaks on kindlasti tomat, mis pannakse purki enamasti kastme või mahla näol, kuigi valikuid on muidugi veel. Nüüd on ööd külmad ning õues kasvavad viljad selle üle just suurt ei rõõmusta. Rusikareegel on, et kui temperatuur langeb alla kümne kraadi, on aeg tomatid ära korjata – olgu nad küpsed või mitte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles