KUIDAS ARUKALT SÜÜA ⟩ Arsti toidusoovitus: kui kartul, siis eilne!

Svetlana Karabut
Copy
Doktor Sergei Saadi ja ajakirjanik Svetlana Karabut. 
Doktor Sergei Saadi ja ajakirjanik Svetlana Karabut. Foto: Konstantin Sednev

Küpsetage lõhefileed fooliumis, parim garneering on kinoa, salatisse hakkige avokaadot! Kui teete smuutit, siis kindlasti õlisalvei ehk tšiia seemnetega, rasvavaba jogurti sisse oleks hea lisada tatralõnga ehk goji-marju... Mida aga teha, kui neid toiduaineid, mida dietoloogid aastast aastasse kordavad kui mantrat, lihtsalt ei jaksa osta? Toiduhinnad poes paisuvad kui pärmitainas: lõhe hind üksi on viimase aastaga tõusnud 84 protsenti.

Arvatakse, et tervislik toitumine on kallis lõbu ja mitte igaüks ei saa seda endale lubada. Paljudel takistab see isegi proovimast tervislikumale eluviisile üle minna. Ennetusmeditsiini ja perearst Sergei Saadi on veendunud, et kui inimene tõsiselt tahab õigesti toituda, siis see on võimalik isegi kokkuhoiu tingimustes.

«Inimene ei raatsi osta kurki, aga ostab paki sigarette, mille hind võrdub kahe kilo kurkidega. Või ostab õhtuks rasvase piruka, teades, et on ülekaaluline ja kõrgenenud veresuhkru tasemega,» ütleb spetsialist. «See on prioriteetide küsimus: kui inimene tahab õigesti toituda, leiab ta võimaluse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles