Aasta parim kokk selgub juba sellel reedel!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Kokandusvõistlus Bocuse d Or Europe Tallinn 2020. Pilt on illustratiivne.
Kokandusvõistlus Bocuse d Or Europe Tallinn 2020. Pilt on illustratiivne. Foto: Remo Tõnismäe/Postimees Grupp

Tallinn FoodFest 2022 ühe tippsündmusena selgitatakse 30. septembril välja aasta parim kokk.

Alates 1994. aastast toimuv iga-aastane Eesti kööki ja toidukultuuri edendav võistlus on toidumessi üks tipphetki. Tänavu osaleb konkursil kuus noort kokka: Stella Kurik Fotografiskast, Helena Vallimäe Wiccast, Evgeny Kolikov Põhjala cateringist, Alexey Aleksandrov Bombay Hotelsist, Maxim Ivanushkin Kogu Restost ja German Macharashvili Grand Rose Spast.

Rahvusvahelise žürii peakohtunikuks on valitud Emmanuelle Wille Eestist, kellega ühinevad 2021. aasta võitja Ivan Derizemlya, Jeppe Foldager Taanist, Tapio Laine Soomest, Marcus Hllgren Rootsist ja Dominic Moreaud Prantsusmaalt. Auhinna võitja saab võimaluse õppida kolm kuud Paul Bocuse Instituudis täiesti tasuta.

Vaata ka: SEL LAUPÄEVAL 〉 Tallinn FoodFest toob kokku nii profid kui toidusõbrad

«Tegemist on valdkonna ühe oodatuima sündmusega. Juba teist aastat järjest avaneb võitjal võimalus minna Paul Bocuse Instituuti kolmekuulisesse suvekooli. Aastate jooksul on võistlusest saanud eduka karjääri kujunemise võti. Olen kindel, et ka tänavuse võitja jaoks on see suureks hüppelauaks professionaalses arengus,» ütles Eesti Peakokkade Ühenduse president Taigo Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles