OMA TUBA, OMA LUBA ⟩ Koerte treener ja käitumisspetsialist Gerlin Gil: enne kutsika kojutoomist rooma kodu läbi

Copy
Gerlin Gil ja oma toa lapsed.
Gerlin Gil ja oma toa lapsed. Foto: Erakogu

Tänase saate teema on koera kojutoomine. Kuidas selleks valmistuda, milliseid vigu tehakse ning mis tagab loomale pika ja tervisliku elu? Kõigile nendele küsimustele ja teistelegi vastuse saamiseks on saates külas koerte treener ja käitumisspetsialist Gerlin Gil.

Kuigi ei Triinil, Kristinal ega Madisel oma koera ei ole, tasub end sel teemal ikkagi harida. Juhuslikult ükski koer nende kolme koju ei koli ning Gerlini sõnul ei tohikski. Ta räägib, et koer on väga keeruline koduloom, seega tuleb tema võtmine hoolega läbi mõelda. 

Tuleb juttu koerasõbralikust kodust. Eks iga koer ole erinev ning vajab tõule omaseid tingimusi, kuid näiteks libe põrand ei sobi ühelegi neist, eriti kui tegemist kutsika või vana loomaga. Jutulõng jõuab ka kodust kaugemale, mis võib looma jaoks stressirohke kogemus olla. Oled mõelnud võtta koer tööle kaasa? Gerlin räägib, et see tekitab loomas esimesel korral tohutult ärevust ning on koera jaoks kurnav. Ekspert õpetab, milliseid samme astuda, et koera uue keskkonnaga harjutada.

Veel räägime asjadest, mis käivad koera suhu. Võivad olla need mänguasjad, kuid miskipärast satub looma suhu tihti asju, mis sinna sattuda ei tohi. Kuidas takistada koera närimast asju, mida närida ei tohi? Sellele ja paljudele teistele küsimustele leiab saatest vastuse.

Gerlin jagab oma tarkusi ja kogemusi ka teistega. Tema koertetreeningutes ja käitumiskonsultatsioonides osalemiseks külasta veebilehekülge SIIN. Lisaks saab Gerlini tegevustel silma peal hoida ning temaga otse ühendust võtta Instagramis.

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris iga teisipäev. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcast'ist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles