OMA TUBA, OMA LUBA ⟩ Tšakrad valla: ennetalvine suurpuhastus on sisemine taassünd

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Täiesti ootamatult on talv kätte jõudnud. Kuidas kodu selleks külmaks ja pimedaks ajaks elamiskõlblikuks teha ning milliseid liigutusi selleks teha? Sellest ja paljust muust räägime koduportaali taskuhäälingu sellenädalases osas.

Talv ei meeldi ei Triinile, Kristinale ega Madisele. Nippe, kuidas see raske aeg üle elada jagub kõigil, kuid enamasti veedavad nad kolm kuud burritona rullikeeratult pleedi sees ning joovad kannudeviisi teed. Selleks on Triin lausa 15 kilo arooniaid purki uhanud. 

Kristina räägib, et väga oluline tegevus enne talve saabumist on läbi viia suurpuhastus. Tema sõnul on see kui sisemine taassünd. Madis ja Triin nõustuvad, kuigi nende taassünd võtab päris palju aega, kuna isegi ühe ruutmeetri kraamimisele kulub neil pool päeva. 

Kuna tegemist on siiski pimeda ajaga, on kõigi jaoks valgus tähtsal kohal. Tuba tuleb tulukeste ja küünaldega täita, sest kui õuest valgust ei tule, tehtagum see ise. Jõulupuu usku – üllatus, üllatus – pole väga keegi. Madisel miski harjavart meenutav tehistuust on, kuid see saadetakse hingusele. Häid saabuvaid pühi!

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris iga teisipäev. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles