Neli väärt ideed, kuidas tuppa rohkem värvi tuua

Kodu.postimees.ee
Copy
Värviküllus. Pilt on illustreeriv.
Värviküllus. Pilt on illustreeriv. Foto: Ikea

Kas soovid tuua tuppa värvi või lausa terve elamise selle alla matta, kuid ei tea, kust alustada? Koondasime siia IKEA sisekujundaja soovitused, kuidas oma kodule just sulle sobival moel värvi anda.

Looduse värvid

Üks lihtne viis koju värvi tuua on kasutada toataimi. Põnevates toonides lillepotid ja anumad, õied ja rohelised lehed puhuvad igale ruumile uue elu sisse. Paiguta taimed mitmekaupa kokku ja loo oma koju toredaid haljendavaid nurgakesi.

Taimed lisavad värvi ja muudavad kodu elavaks.
Taimed lisavad värvi ja muudavad kodu elavaks. Foto: Ikea

Särtsakad hoiulahendused

Kes ütles, et riiulid ja kapid peavad olema mustad või valged? Värvilised kapid ja pastelsed ratastega riiulid hoiavad kodu korras, kuid lisavad sellele kuhjaga iseloomu. Või miks mitte sobitada kappide ja riiulite värv seinte omaga?

Kapid, riiulid ja kummutid on hea viis koju värvi lisada. Need ei pea olema tagasihoidlikud, vaid võivad olla ka pilkupüüdvad.
Kapid, riiulid ja kummutid on hea viis koju värvi lisada. Need ei pea olema tagasihoidlikud, vaid võivad olla ka pilkupüüdvad. Foto: Ikea

Sobita eri värve või kujunda toon toonis

Dekoratiivsed padjad, voodipesu ja kardinad elavdavad iga ruumi ja lisavad sellele värvilaike. Kui eelistad ühtset värvigammat, lähtu tekstiile valides ruumi seinte värvist ja loo tervik, mis on küll värviküllane, kuid rahustav. Vastasel juhul võid ka mängida julgete kontrastidega.

Ka toon toonis värvilahendus võib pakkuda meeldivad vaheldust.
Ka toon toonis värvilahendus võib pakkuda meeldivad vaheldust. Foto: Ikea

Kunst, mis pakub nii silmailu kui helikogemust

Ära unusta, et seina kujundamine ei lõpe õige tooni valimisega. Uhke fotoseina loomiseks leia trükipiltidele, laste joonistustele ja fotodele sobivas toonis raamid ning täienda neid näiteks kõlaritega.

Seina saab kaunistada kõikvõimalike asjadega.
Seina saab kaunistada kõikvõimalike asjadega. Foto: Ikea
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles