TEADLASED ⟩ See lihtne kavalus aitab vältida ülesöömist

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ülesöömisest aitab hoiduda Hiina teadlaste avastatud kaval trikk. 

Täiskõhutunde saabumisel söömise jätkamine on probleem, millega paljud inimesed silmitsi seisavad. Esmaspäeval avaldatud uuringus esitlesid Hiina teadurid uut moodust, millega ülesöömist pidurdada. 

Hiina teadlased usuvad, et toidutarbimise vähendamiseks ja seega ka kilode kaotamiseks on oluline, et toit oleks taldrikul laiali hajutatud. Shaanxi Normali ülikooli eksperdid on nimelt veendunud, et väikeseks tükeldatud toiduosakesed aitavad ajul teha ratsionaalsemaid otsuseid portsjoni suuruse kohta, kirjutab New York Post. 

Eksperdid küsitlesid 34 inimest, kellel paluti vaadata 60 pilti šokolaaditahvlitest, mis olid kaaluvahemikus 60 kuni 200 grammi. Šokolaaditahvlid olid ka eri mõõtudes.

Osalejatele näidati mitut fotot 100-grammistest šokolaaditahvlitest, mis olid jagatud 9 kuni 16 ruuduks. Mõnel pildil olid šokolaadiruudud kenasti üksteise kõrvale laotud, mõnel olid need aga taldrikule laiali jaotatud. 

Kuigi šokolaadi kogus oli taldrikutel sama, pidasid osalejad 16 šokolaadiruutu suuremaks portsjoniks kui näiteks 9 šokolaadiruutu. Taldrikule hajutatud šokolaadi kogust peeti tegelikust suuremaks, olgugi et kõikide portsjonite suurus oli täpselt sama. 

*Suure populaarsuse tõttu taasavaldame 22.02.2023 ilmunud loo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles