JULGE PROOVIDA ⟩ Väga hea põhjus, miks mõru kohvi sisse tibake soola lisada

Kodu.postimees.ee
Copy
Oled kunagi kohvi sisse soola lisanud?
Oled kunagi kohvi sisse soola lisanud? Foto: Pexels / CC0 Licence

Tuleb välja, et kõikvõimas sool suudab ka kolekibeda kohvi maitset pehmendada.

*Lugu ilmus esimest korda 24.03.2023.

Et kohvi iseloomulik maitse säiliks, ent kibedus väheneks, tuleb suhkru asemel lisada joogi sisse tibake soola, mis tasakaalustab maitset, kirjutab Mashed.

Soolas sisalduvad naatriumioonid võtavad kohvi mõruduse ära ja parandavad maitset. Soola kasutamine on asjatundjate sõnul oluliselt mõttekam viis kohvi magustamiseks kui suhkru lisamine, kuna viimane vaid maskeerib kohvi kibeda maitse. Suhkru-, siirupi- või suure rasvasisaldusega lisandid ühtlasi vähendavad kohvi kasulikke omadusi. 

Kas teadsid?

Nii kohv kui ka tee sisaldavad eri tüüpi polüfenoole, mis võimsate antioksüdantidena kaitsevad organismi südamehaiguste, diabeedi ja vähi eest. Polüfenoolil on antioksüdantidega sarnased omadused, kuna need aitavad võidelda vabade radikaalide vastu ja vähendada põletikku. 

Teadlaste sõnul võime suisa 60 protsenti antioksüdantide päevasest vajadusest saada kohvist. Väljaande Eat This, Not That! uuringust selgub, et inimestel, kes joovad päevas kaks või rohkem tassi kohvi, on tervislikum kõhu mikrofloora kui neil, kes joovad vähem. Terve soolestik hoiab omakorda ära mitmeid muid terviseprobleeme.

Loe ka: Toitumisnõustaja teeb pildi selgeks: kui palju kohvi on liiga palju?

Lisaks aitab kohvis sisalduv kofeiin suurendada õnnelikkuse tunnet ja leevendada depressiivseid sümptomeid. Regulaarne kohvijoomine aitab vähendada ka Parkinsoni tõppe jäämise riski ja astmahaigete sümptomeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles